Inge Diepman

Programmamaker, presentator, journalist

Ooit wilde ik tropenarts worden, zodat ik de wereld een beetje beter kon maken. Maar mijn loopbaan nam een andere wending: ik kwam in de radio- en televisiewereld terecht. Op tv presenteerde ik nieuws- en discussieprogramma’s als B&W, Middageditie en Het Zwarte Schaap, en de quiz Herexamen. Radioluisteraars kennen mij vooral van de actualiteiten op Radio 1 en het natuur- en milieu-icoon Vroege Vogels. Het beviel me de samenleving te duiden en de beweegredenen van mensen te doorgronden.

Nog steeds ben ik intrinsiek gemotiveerd om mijn steentje bij te dragen aan een betere en gezondere wereld. Dat gaat verder dan mijn regelmatige bijdragen als presentator en dagvoorzitter aan medische internet)programma’s en congressen. Als bestuurslid ben ik betrokken bij het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI). Daarnaast zet ik mij met hart en ziel in om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties bekender te maken.

Graag gebruik ik mijn ervaring om aan de veelgebruikte term duurzaamheid een duidelijke en praktische invulling te geven. Hoe omarm je als bedrijf of organisatie de SDG’s? Hoe laat je zien dat je er al mee bezig bent? Als meedenker, analyticus, interviewer, discussieleider, dagvoorzitter of programmamaker kan ik helderheid verschaffen in complexe zaken en structuur aanbrengen. Kennis en ervaring zijn er om te delen. Dat doe ik graag met jou