Inge Hummel

PMA coach en gesprekstrainer

Het onderbewuste heeft grote invloed op ons gedrag en onze overtuigingen. Daardoor kunnen er door ervaringen in het verleden belemmeringen ontstaan in het nu. Die belemmeringen kun je effectief bestrijden door de oorzaak aan te pakken. Dat werkt veel beter dan leren omgaan met de gevolgen. Ik help kinderen, jongeren en volwassenen die in beweging willen komen en daaraan willen werken. Dat doe ik met de Progressive Mental Alignment (PMA) methode. Dat is een manier van trainen en coachen die in korte tijd blijvende gedragsveranderingen bewerkstelligt.

Ik werk voor besturen en directies van onderwijsinstellingen en de ministeries van Binnenlandse Zaken en OC en W. Mijn drive is om die PMA-methode in 5 jaar op de kaart te zetten, met name in het onderwijs. Kinderen hebben nog een heel leven voor zich. Als we de oorzaken van belemmeringen al vroeg aanpakken, dan is het positieve effect daarvan des te groter.

Natuurlijk is PMA ook buiten het onderwijs toe te passen. Het voorkomt burn-out, geeft meer motivatie, concentratie en energie. Je leert beter om te gaan met angsten, vervelende herinneringen en saboterende gedachten. Je bereikt makkelijker je doelen in je werk en in je dagelijks leven en hebt meer focus en lef. En mensen die (bijna) in een burn-out zitten, helpen we snel weer terug op de werkvloer. Vaak al binnen zes gesprekken. Met PMA kun je een nieuwe start maken in je leven.

Die blik voeg ik ook toe aan het team van SDG Events, want PMA kan een krachtige en snelle manier zijn om veranderingen in gang te zetten.